Het Regenboogpad

 Een natuureducatief project voor kleuters en voor het 1ste leerjaar

 

 

Wist je dat je de kleuren van de regenboog echt kan beleven?  Je kan ze niet enkel zien, maar ook ruiken, voelen en zelfs proeven!  De natuurverenigingen Werkgroep Isis vzw, Orchis vzw en Limburgs Landschap vzw sloegen de handen in elkaar en realiseerden het ‘Regenboogpad', een natuurwandeling voor de oudste kleuters en voor de kinderen van het 1ste leerjaar.  Zintuiglijk waarnemen staat hierbij centraal en de kleuren van de regenboog zijn de ‘rode draad' in deze beleving. 
De activiteit kan in de loop van het schooljaar plaatsvinden op een geschikte plek in de buurt van uw school en onder begeleiding van een gids van Orchis.

Het verhaal ...

De regenboog is uit elkaar gespat en een lieve bostrol roept onze hulp in.  Door bij iedere kleur stil te staan en de opdrachten goed uit te voeren, wordt de regenboog, kleur voor kleur, hersteld.  Als je in je missie slaagt, ontdek je een kleurrijke schat!

Maak kennis met het Regenboogpad

Informatie, reservatie van het project, inschrijving workshop:

Natuur- en milieucentrum Orchis
Erna Vandoren
Perronstraat 1
3740 Munsterbilzen-Bilzen
089 50 10 19
ernaorchis@gmail.com                                                                                                                          www.orchisvzw.be

 

 

 

 

 © Copyright 2010 ORCHIS vzw - Webdesign by CorpaTech