BUITEN SPELEN IS VAN LEVENSBELANG

Wij geloven dat spelen in het groen kinderen gezonder, gelukkiger en slimmer maakt.

Goed nieuws voor al die speelvogels; ravotten blijkt niet enkel leuk, maar ook nog eens nuttig. De lichamelijke én geestelijke gezondheid van kinderen die vaak in bos en natuur spelen zou beter zijn dan die van hun leeftijdsgenootjes die minder buiten spelen. Zo hebben ze doorgaans minder last van overgewicht en luchtwegeninfecties. Ze ontwikkelen een betere motoriek en hebben meer uithoudingsvermogen. Ravotten in het groen is echter ook bijzonder leerrijk. Spelen en leren in het bos en de natuur prikkelt de fantasie en stimuleert de creativiteit en ondernemingszin.

SPELEN EN LEREN IN HET BOS

Neen, hier geen app voor je smartphone, wel inspiratie om te ervaren wat het buitenleven, de natuur en het bos te bieden hebben. BOS+ werkt aan een wereld waarin écht contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. We willen alle kinderen buiten en een beetje buiten(liefde) in alle kinderen.

WAAR MAG JE SPELEN?

In elk bos mag je sowieso spelen op de paadjes. Omdat ook dieren (en planten) rust nodig hebben of omwille van veiligheidsredenen, zijn niet alle zones in het bos toegankelijk. Daarom mag je normaal gezien enkel van de paden afwijken in speelzones. In zo’n speelzone mag je overal spelen, klimmen en ravotten!

Om te spelen hoef je niet altijd naar een ‘echt’ bos. Wie weet is er wel een groen plekje dichtbij? Ook daar kan je spelen

EN DAN NU: DE BOOM IN!

Doorheen het vertoeven en spelen in de natuur ontwikkelen de kinderen een sterke verbondenheid met de natuur, die ook op later leeftijd blijft doorwerken. Als een complete generatie jongeren het contact met de natuur verliest, zal de hele samenleving daar de nadelige gevolgen van ondervinden

 

Bos+

  • Deel opinie!