Op zoek naar de bril van Das in de Gerlabeekvallei

De speurtocht naar de verloren bril . Een leuke wandelzoektocht voor jong en oud die je meeneemt door het mooiste dat de Gerlabeekvallei te bieden heeft. Wij trommelden alvast een aantal speurders op om met ons de speurtocht uit te proberen. 

Er staat een pril lentezonnetje op de parking tegenover de kerk in Werm. De wandelschoenen worden nog een laatste keer stevig vastgesnoerd, klaar voor een stevige tocht. Onze dappere speurders staan te popelen om Bas Das te helpen in de zoektocht naar zijn verloren bril. Ze begeven zich naar de eerste wegwijzer waar een groene verrekijker hen meteen de goede richting uitstuurt. 

Volg de dassenpootjes 

Ons speurteam is nog niet lang onderweg wanneer ze plots halt hou- den. "Kijk, pootafdrukken. Zouden we die moeten volgen?", vraagt het x-aantal-tal zich af. Nieuwsgierig zet- ten ze hun tocht verder. Een wegwijzer stuurt ons een stukje verderop de bossen in. Een aarden pad kronkelt zich daar een weg door de bomen uit. Die wandelschoenen waren dus zeker geen overbodige luxe, maar een beetje onverhard terrein houdt onze stoere speurders zeker niet tegen. 

Op stap met de vrienden van Bas 

De speurders lopen ondertussen in een stevig drafje voorop wanneer we een van hen plots horen roepen: "Daar, een nieuwe hint!" Onze speurders snellen naar de verrekijker die gericht staat op een van Bas zijn vrienden. Ken je hem?
Hij geeft hen een volgende hint en de speurders weten dit in snel tempo op te lossen. Ze trekken verder op pad. Mama Mia lacht en knikt goedkeurend: "toch goed dat we zo'n straffe speurders meehebben, die gaan in geen tijd de bril gevonden hebben." 

De pracht van de Gerlabeekvallei 

We zijn al een tijdje op pad en ook de 
Ook wij volwassenen genieten duidelijk van de tocht. "Het landschap is hier toch om van te smullen", merkt de kleinste van onze groep - op. We spotten onderweg dan ook heel wat fiere fruitbomen en andere mooie flora in het glooiend landschap. "Zelfs al zou je niet op zoek gaan naar de bril, dan is deze wandeling ook nog een echte aanrader”, fluistert Laura ons toe. 
Na opnieuw een stukje stappen komen we aan bij de laatste hint. Na een laatste opdracht speurders zien vol jolijt hoe ze de verloren bril hebben teruggevonden. Voldaan keert het speurteam terug richting de kerk van Werm. Missie geslaagd. 

 

Wil je zelf weten hoe het verhaal van Bas Das afloopt?

Kom dan zeker zelf ook de wandeltocht eens maken. 

Onderweg kom je heel wat vreemde vogels tegen. Benieuwd wie je door de verrekijker kan zien?

Ga dan zeker de zoektocht doen! 

Praktisch 

Start: Parking tegenover de kerk van Werm (Bevrijdingsplein) 
Open: vanaf 1 mei 2024
Afstand: +- 3,5 kilometer 
Duur: +- 1 uur 
Prijs: gratis 

  • Deel activiteit!