‘Vroege vogels op pad vóór dag en dauw’

Vertrek 6.00 uur: parking Maaswinkel,
brug Dr. Haubenlaan, Mechelen-aan-de-Maas.

De wandeling duurt tot ongeveer 9.00 uur.

 

 

Ontdek de magie van de ochtendwandeling en laat je betoveren door de wonderlijke wereld van de vogelzang! We nemen je mee op reis vol prachtige melodieën en kleurrijke veren. Leer hoe je aandachtig kunt luisteren naar de vogels en ontdek hoe je deze geluiden voor altijd kunt onthouden. Word deel van de natuur en ga voor deze onvergetelijke ervaring!

Deze ochtendwandeling met aandacht voor vogelgeluiden leidt ons doorheen het natuurgebied ‘Maaswinkel’. De naam is afkomstig van de scherpe bocht die de Maas ter plaatse maakt. Het is een uiterwaard, een natuurlijk overstromingsgebied. Hier stond tot eind vorige eeuw een steenbakkerij. Na de sloop ontstond er een kleinschalig landschap met poelen, doornstruwelen en een wilgenbos. Een oude hoogstamboomgaard bleef intact. Het is de biotoop van de boomkikker en de nachtegaal. In het noorden, bij een oude Maasarm, ligt de ‘Maasbempder Greend’, een afgewerkte grindgroeve die omgevormd is tot een ondiepe waterplas.

Onderweg lopen we langs de Maas en doorheen een landschappelijk en ecologisch waardevol landbouwgebied. Bijzondere vogels als roodborsttapuit, gele kwik, geelgors, torenvalk, boomvalk en scholekster komen hier voor.

Wandel met ons mee en geniet van de ochtend en zijn rijke vogelzang!' 

 

  • Deel activiteit!